God help the girl
DVD

God help the girl (2015)/ directed by Stuart Murdoch

Muziekfilm. Een jonge vrouw verlaat de kliniek waar ze behandeld wordt voor anorexia en depressieve klachten. Ze hoopt op een carrière als singer-songwriter en probeert samen met drie bevriende muzikanten haar weg in het leven te vinden.Muziekfilm. Eve verlaat de kliniek waar ze behandeld wordt voor anorexia en depressieve klachten. Ze hoopt op een carrière als singer-songwriter en probeert samen met drie bevriende muzikanten haar weg in het leven te vinden. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Muziekfilm van Stuart Murdoch met in de hoofdrol Emily Browning (Pompeï; Sucker punch). Eve is een jonge vrouw die in een kliniek in Glasgow behandeld wordt voor anorexia en depressieve klachten. Tegen de wens van haar behandelaars verlaat ze het ziekenhuis omdat ze hoopt op een carrière als singer-songwriter. Ze raakt bevriend met drie jonge muzikanten en probeert haar weg in het leven te vinden. Na een terugval besluit ze in Londen een muziekopleiding te gaan volgen. Eve uit al haar gevoelens in liedjes. De film is het regiedebuut van Murdoch, leadzanger van de Schotse band Belle and Sebastian en gebaseerd op zijn gelijknamige liedjescyclus uit 2009. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) geeft 3 sterren. Zij vindt de hoofdrolspelers goed gekozen en overtuigend en noemt de film een 'lovely (and timeless) little musical', met zware thema's en vooral geschikt voor artistieke tieners die op zoek zijn naar wie ze zijn. Wel moet je een liefhebber zijn van sentimentele ballads. Winnaar van o.a. de Speciale juryprijs op het Sundance Festival, in Berlijn genomineerd voor de Kristallen Beer voor Beste film in de categorie Generation 14plus. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8716777952313

Titel God help the girl
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Stuart Murdoch ; Emily Browning ; Olly Alexander ; Hannah Murray
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, 2015
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Emily Browning, Olly Alexander en Hannah Murray ; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
ISBN 8716777952313
PPN 391160532
Thematrefwoord Muziek
Taal Engels