Sabriël
Boek

Sabriël (januari 2015)/ Garth Nix, vertaling [uit het Engels]: Erica Feberwee

Als dochter van een magiër is Sabriël de enige die haar vader uit de dood kan redden om zo het oude koninkrijk voor de ondergang te behoeden.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste boek uit de serie 'Het oude koninkrijk', een inleiding op de geschiedenis van een land dat naast het onze zou kunnen liggen. Als dochter van een magiër is Sabriël de enige die haar vader uit de dood kan redden om zo het oude koninkrijk voor ondergang te behoeden. Het verhaal is opvallend vlot te lezen ondanks het gebruik van veel bijvoeglijke naamwoorden en samengestelde zinnen. Met ruim driehonderd pagina's zonder opsmuk is het een boek dat in de fantasywereld er een beetje tussenhangt; toch is het in staat om de lezer volledig mee te trekken. De sfeer is pakkend en, door het koninkrijk naast de 'gewone' wereld te laten bestaan, ook herkenbaar. Mede door de al genoemde vlotte schrijfstijl een verhaal dat aantrekkelijk is voor de gevorderde fantasyliefhebber, maar ook interessant voor de beginner. Wordt gevolgd door het tweede deel, 'Lirael'*. Met nieuw sfeervol omslag. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022555866 | 314 pagina's

Titel Sabriël
Auteur Garth Nix
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, januari 2015
Overige gegevens 314 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Uitgeverij M, 2002 - Vertaling van: Sabriel. - New York : HarperCollins, (c)1995
ISBN 9789022555866
PPN 377050318
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het oude koninkrijk
Boek

Het oude koninkrijk (2002-...)

vol. b. 1
Uitgeleend
Garth Nix