Onzichtbare Olivia
Boek

Onzichtbare Olivia ([2015])/ tekst Adam en Charlotte Guillain, illustraties Charlotte Cook ; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Olivia krijgt nauwelijks aandacht sinds haar zusje Lucy is geboren. Het lijkt wel of ze onzichtbaar is. Pas als oma zegt dat Lucy boft met zo'n grote zus, krijgt Olivia het gevoel er weer bij te horen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Olivia heeft het gevoel dat niemand haar meer ziet staan, ze voelt zich onzichtbaar. En dat komt doordat iedereen vooral aandacht heeft voor Lucy, haar pas geboren zusje. Lucy mag op televisie naar haar lievelingsprogramma kijken, Oma leest haar voor en zelfs als Lucy slaapt, hebben vader en moeder vooral aandacht voor haar. Olivia bedenkt een manier om de aandacht te trekken. Op dat moment zegt Oma tegen Olivia hoezeer Lucy met zo'n grote zus boft. Vierkant prentenboek over een belangrijk thema. Op een invoelbare en herkenbare wijze wordt uitgewerkt hoe een kind zich achtergesteld voelt als er een zusje of broertje komt. De emoties die hierbij los komen, worden goed uitgebeeld. Oma speelt een goede bemiddelende rol naar Olivia toe, maar het is jammer dat de ouders zelf niet reageren. De eerste twee pagina's waarop Olivia zich op straat ook onzichtbaar voelt, passen niet echt bij het verhaal. De paginagrote, kleurrijke illustraties, met duidelijke gezichtuitdrukkingen wat betreft de gevoelens en aardige details, geven voldoende aanleiding om met kinderen over het thema te praten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020764

Titel Onzichtbare Olivia
Auteur Adam Guillain
Secundaire auteur Charlotte Guillain ; Charlotte Cook ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2015]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Invisible Isabel. - North Mankato, MN : Picture Window Books, (c)2014. - (Little boost series)
ISBN 9789462020764
PPN 375714871
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands