Paddington
Boek

Paddington het filmverhaal ([2015])/ vertaling [uit het Engels]: Hanneke van Soest, text by Hanneke van Soest

De familie Brown ontfermt zich over een verdwaald beertje uit Peru. Al gauw blijkt dat de nare Millicent jacht op beertje Paddington maakt. Ze wil hem laten opzetten voor in een museum. Fotoprentenboek gebaseerd op de speelfilm. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Een verdwaald beertje uit Peru komt in Londen terecht. De familie Brown ontdekt hem en doopt hem naar de naam van het station: Paddington. Ondertussen loert een vals secreet, Millicent, op dieren; het liefst opgezette dieren voor het Natuurhistorisch Museum. Gewapend met een verdovingspistool maakt zij jacht op Paddington. Het beertje vlucht en gaat op zoek naar zijn ontdekkingsreiziger die hem naar Londen stuurde. Uitgerekend Millicent blijkt de dochter van deze ontdekkingsreiziger. Kan Paddington met hulp van onder meer de familie Brown ontsnappen? Dit fotoprentenboek vertelt het filmverhaal*. De foto's, een of meerdere per spread met breed omrande kaders in verschillende kleuren, zijn screenshots uit de film en vormen de hoofdmoot. Het vertederende, grappige beertje zal kinderen charmeren. De Britse setting is goed getroffen. De problematiek is actueel: de angst voor vreemdelingen. De tekst is voornamelijk beschrijvend en bevat weinig dialoog. Het taalgebruik is niet altijd eenvoudig. Uitgave die vooral zal aanspreken als kinderen de film gezien hebben. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402600575 | 48 pagina's

Titel Paddington : het filmverhaal
Auteur Stella Gurney
Secundaire auteur Michael Bond ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave [Tiel] : Aerial Media Company, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - foto's - 29 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: HarperCollins Children's Books, 2014 - Gebaseerd op de Paddington romans geschreven door Michael Bond
ISBN 9789402600575
PPN 383894107
Genre avonturenroman
Taal Nederlands