Meisje in het rood
Boek

Meisje in het rood ([2015])/ verhaal en illustraties van Roberto Innocenti, geschreven door Aaron Frisch ; vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Sophia's grootmoeder Nana woont aan de andere kant van de stad. Ze gaat op pad om haar koekjes, honing en sinaasappels te brengen. Maar Sophia moet wel op de grote weg blijven. Prentenboek met grote, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Een bewerking van het sprookje van Roodkapje, waarbij het meisje nu niet door het bos trekt, maar door de drukke en gevaarlijke stad. Sophia gaat op pad om haar grootmoeder Nana, die aan de andere kant van de stad woont, koekjes, honing en sinaasappels te brengen. Zolang ze op de grote weg blijft, gaat het goed, maar wanneer ze verdwaalt en in de achterbuurten komt, komt ze in aanraking met groepjes stoere jongens en wordt ze gered door een lachende jager, die haar met zijn motor naar oma brengt. Maar daar gaat het weer mis. Het verhaal eindigt op twee manieren, goed en verkeerd. Een beklemmend boek, waarin de auteur laat zien dat de stad net zoveel gevaren in zich heeft als het bos. De illustraties zijn prachtig, lijken op foto's en geven de dreigende sfeer mooi weer. De teksten zijn harde, vette kapitalen die in rechthoeken in de illustraties zijn gezet. Een bijzondere bewerking van een bekend sprookje voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044822984

Titel Meisje in het rood
Auteur Roberto Innocenti
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Aaron Frisch
Type materiaal Boek
Uitgave [Hasselt] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The girl in red. - Mankato : Creative Editions, (c) 2012
ISBN 9789044822984
PPN 377226289
Genre sprookjes
Thematrefwoord Roodkapje ; Stadsleven
Taal Nederlands