Nijlpaards billenrap
Boek

Nijlpaards billenrap ([2015])/ geschreven door Steve Smallman, geillustreerd door Ada Grey ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie: Vitataal

Door het piepen van een muis en het borrelen van een beek ontstaat een aanstekelijk ritme. Andere dieren uit het oerwoud voegen geluiden toe, zodat een geweldige rap onstaat. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Tussen het gepiep van een muisje en het geblub van een beek ontstaat een aanstekelijk ritme. Andere dieren voegen zich bij het gelegenheidsconcert en fluiten, stampen en roffelen muzikaal mee, waardoor de 'rap' zich uitbreidt met steeds meer en andere geluiden. De dieren zijn verbaasd wanneer Nijlpaard ineens (geheel terecht) met de eer gaat strijken van het succes; de oplettende 'lezer' ziet waarom. Groot formaat prentenboek met vrolijke, speelse prenten over enkele en dubbele pagina's. Beurtelings worden de dieren geïntroduceerd; de weergave is niet-natuurgetrouw maar hun lichaamstaal is duidelijk. Overzichtelijk geheel in felle maar harmonieuze kleurcombinaties met een losse, levendige lijnvoering en structuren. Geplaatst tegen een zachtgetinte achtergrond met subtiele suggestie van vegetatie langs vooral de randen van het beeldvlak. Enkele tekstregels zijn zwierig toegevoegd binnen de prenten in een zwart, schreefloos lettertype dat varieert in grootte en dikte. De tekst is geschreven in eenvoudig eindrijm en de verleden tijdsvorm en nodigt door de vele muzikale geluidjes uit tot 'mee-rappen'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048310784

Titel Nijlpaards billenrap
Auteur Steve Smallman
Secundaire auteur Ada Grey ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Hippobottymus. - London : Little Tiger Press, 2015
ISBN 9789048310784
PPN 383672767
Thematrefwoord Muziek ; Geluiden ; Rijmvertellingen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands