Driftkop Daan
Boek

Driftkop Daan ([2015])/ tekst Adam en Charlotte Guillain, illustraties Sarah Horne ; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Daan, een eekhoorn, is een driftkop. Op school leert hij zijn boosheid onder controle kan houden. Lukt het hem thuis ook? Prentenboek met krachtige kleurenillustraties met grappige details. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Daan, een eekhoorn, kan ontzettend driftig worden als hij in huis niet met een bal mag spelen, een verkeerde kleur rugzak krijgt of zijn zusje meer chocolaatjes in haar koekjes heeft dan hij. Helemaal erg wordt het als Daan verliest met spelletjes. Gelukkig gaat het er op school anders aan toe, al moet Daan wel zijn best doen om de kalmte te bewaren. De meester heeft een afspraak gemaakt met zijn leerlingen: 'tel tot tien, de woede verdwijnt, je zal het zien! '. Zodra hij thuis komt, dreigt het weer mis te gaan, maar de spreuk van de meester blijkt ook thuis te werken. Prentenboek met vrij weinig tekst. Diverse woorden zijn groter of dikker gedrukt. Heerlijk om voor te lezen. De bonte illustraties zijn krachtig en drukken de woede en andere emoties goed uit. Ze bevatten ook grappige details. De dieren zijn vermenselijkt, ze dragen kledingstukken. Door dieren als protagonisten op te voeren wordt het thema minder confronterend voor kleuters. Geslaagd prentenboek. Zowel in huiselijke kring als in schoolse setting goed te gebruiken om te praten over boosheid, agressie en egoïsme. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020757

Titel Driftkop Daan
Auteur Adam Guillain
Secundaire auteur Charlotte Guillain ; Sarah Horne ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2015]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Stroppy Stan. - North Mankato, MN : Picture Window Books, (c)2014. - (Little boost series)
ISBN 9789462020757
PPN 375714863
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woede; Kinderen ; Boosheid; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Woede