Buiten is het oorlog
Luisterboek

Buiten is het oorlog Anne Frank en haar wereld ([2015])/ Janny van der Molen, voorgelezen door Dieuwertje Blok en Bob Stoop ; illustraties Martijn van der Linden

Kennismaking met het Joodse meisje Anne Frank, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Verhaal via tien thema's met tussendoor informatie over de Jodenvervolging e.d. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen bijna drieenhalf uur luisteren naar drie cd's waarop het leven van Anne Frank centraal staat. Omdat 'Het Achterhuis' te moeilijk is voor deze leeftijdsgroep, voorziet deze uitgave zeker in een behoefte. Aan de hand van een tiental thema's (o.a. familie, oorlog, school, verliefd zijn en schrijven) krijgt de jeugd een goed beeld van de Joodse familie Frank in de oorlogsjaren 1940-1945. Er is gekozen voor een evenwichtige balans tussen het verschaffen van feitelijke informatie en emotionele aspecten, waarin een zekere luchtigheid zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt.De schrijfster* heeft zich vrijwel geheel gehouden aan het oorspronkelijke boek. Zij heeft dit gedaan in samenwerking met de Anne Frank Stichting. Het taalgebruik is alleen veel eenvoudiger en beter afgestemd op de beoogde leeftijdsgroep. De teksten worden afwisselend gesproken door Dieuwertje Blok en Bob Stoop. Hun stemmen zijn prettig om naar te luisteren en duidelijk verstaanbaar. Naast het luisterboek is ook een lesbrief uitgebracht (www.ploegsma.nl). Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021674452

Titel Buiten is het oorlog : Anne Frank en haar wereld
Auteur Janny van der Molen
Secundaire auteur Dieuwertje Blok ; Martijn van der Linden
Type materiaal Luisterboek
Uitgave [Amsterdam] : Ploegsma, [2015]
Overige gegevens 3 cd's (circa 206 minuten)
Annotatie Weergave van het boek
ISBN 9789021674452
PPN 383795311
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank