Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
The Hobbit
DVD

The Hobbit the battle of five armies ([2015])/ directed by Peter Jackson

De herovering van de Eenzame Berg door de dwergen veroorzaakt een grote oorlog waarin dwergen, mensen en elfen samen moeten werken om de enorme orks-legers te kunnen weerstaan.De herovering van de Eenzame Berg door de dwergen veroorzaakt een grote oorlog waarin dwergen, mensen en elfen samen moeten werken om de enorme orks-legers te kunnen weerstaan. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Laatste deel* van de filmtrilogie van de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson (trilogie 'Lord of the rings') naar het boek van J.R.R. Tolkien, getiteld 'The Hobbit: or There and back again', dat de Britse schrijver in 1937 publiceerde voor kinderen, de voorloper van 'The lord of the rings'. Na een lange reis is hobbit Bilbo, de oom van de latere Frodo, samen met tovenaar Gandalf en dertien dwergen aangekomen bij de Eenzame Berg waar de vreselijke draak Smaug de gestolen schat van de dwergen bewaakt. Er ontstaat een grote oorlog waarin dwergen, mensen en elfen samen moeten werken om de legers van de orks te verslaan. In de hoofdrollen zien we opnieuw Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage. De meeste Nederlandse recensenten geven slechts 3 sterren, maar Marco Weijers (Telegraaf 4-12-'14) is milder en geeft er 4: 'Hoofdgerecht in deze film zijn de massale veldslagen en de meer individuele vechtscènes, die stuk voor stuk spectaculair ogen. (...) een film die - los van enkele kanttekeningen - tegelijkertijd een waardig sluitstuk is en een goed functionerende schakel met de Lord of the rings-trilogie.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888209103

Titel The Hobbit : the battle of five armies
Uniforme titel The battle of five armies
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Jackson ; Ian McKellen ; Martin Freeman ; Richard Armitage ; J.R.R. Tolkien
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (139 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage. - Engels gesproken, Duits of Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands, Frans of Duits - Gebaseerd op het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien - Videoversie van de film: Verenigde Staten : New Line Cinema, 2014 - Vervolg op: The Hobbit : the desolation of Smaug
ISBN 5051888209103
PPN 390934585
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Oorlog
Taal Engels