Lotte & Roos
Luisterboek

Lotte & Roos de meisjes tegen de jongens ([2015])/ Marieke Smithuis, voorgelezen door Bob Stoop ; illustratie Annet Schaap

Lotte en Roos beleven allerlei avonturen met hun opa, met Geintje, Bullebak en Snater. En ze krijgen nieuwe buurjongens. Zijn ze vijanden of vrienden? Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De zusjes Lotte en Roos hebben allebei een eigen willetje en dat komt bij het spelen ook duidelijk naar voren. Met opa die regelmatig op hen past beleven ze leuke avonturen, zoals een hond die maar niet uit opa's auto wil. Buurmeisje Estelle gaat verhuizen en na een tijdje komen er nieuwe buren wonen: Lasse en Joppe, twee jongens uit Zweden die even oud zijn als Roos en Lotte. Het duurt even voor zij echte vrienden met elkaar worden. Twee cd's waarop de elf korte verhalen* worden voorgelezen. Alle hoofdstukken zijn een goed afgerond geheel met een duidelijke spanningsopbouw en op de juiste momenten voldoende humor. De personages worden levendig neergezet en dat geldt ook voor de onderlinge relaties. De situaties zullen voor kleuters heel herkenbaar zijn. Het verhaal wordt zonder geluidsaanvullingen in een heel prettige stem duidelijk voorgelezen. De dialogen worden levendig verteld en ook de spanning wordt goed gedoseerd in stemgeluid. De hoofdstukken zijn duidelijk van elkaar gescheiden door een stilte gevolgd door de titel van het hoofdstuk. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045118093

Titel Lotte & Roos : de meisjes tegen de jongens
Auteur Marieke Smithuis
Secundaire auteur Bob Stoop ; Annet Schaap
Type materiaal Luisterboek
Uitgave [Amsterdam] : Querido, [2015]
Overige gegevens 2 cd's (circa 118 minuten)
Annotatie Weergave van het boek
ISBN 9789045118093
PPN 383795605
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap ; Grootvaders
Taal Nederlands