Vasten
Boek

Vasten de kunst van geven en loslaten ([2015])/ Olga Leever & Idelette Otten, projectbegeleiding en eindredactie: Frieda Pruim ; fotografie: Marloes Niemeijer

Informatie over de religieuze en seculiere achtergronden van vasten, met tips over hoe zelf een vastenperiode te kunnen doen.

Recensie

Predikante Idelette Otten en tekstschrijver Olga Leever vasten zelf sinds jaren in de veertigdagentijd voor Pasen. In dit boek beschrijven ze wat vasten je zoal brengt, zoals discipline en structuur, concentratie en bewustwording. Ook gaan ze in op het vasten in verschillende religieuze tradities, de verschillen en (vele) overeenkomsten ertussen, maar ook seculier vasten komt aan bod. Ten slotte geven ze uitleg over hoe een periode van vasten aan te pakken. Tussendoor wordt een elftal mensen met allerlei verschillende achtergronden geïnterviewd over hun persoonlijke ervaringen met vasten, met een zwart-witfoto van de geïnterviewde erbij. Het is een mooi overzichtelijk boekje, geschreven door auteurs die duidelijk betrokken zijn bij het onderwerp. Het is geschikt voor mensen die om welke redenen dan ook geïnteresseerd zijn in vasten en zich met dit boekje eventueel kunnen voorbereiden op een vastenperiode. Bevat literatuurlijst, vijf recepten, een overzicht van websites en blogs en een verklarende woordenlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789462500051 | 152 pagina's

Titel Vasten : de kunst van geven en loslaten
Auteur Olga Leever
Secundaire auteur Idelette Otten ; Frieda Pruim ; Marloes Niemeijer
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Spirito, [2015]
Overige gegevens 152 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462500051
PPN 384038514
Rubriekscode 203.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vasten
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Vasten