Eetbare paddenstoelen
Boek

Eetbare paddenstoelen (2014)/ Jens H. Petersen, vertaling [uit het Deens] Ger Meesters ; redactie: Jeannette van Leeuwen

Gids voor het herkennen van de belangrijkste soorten eetbare paddenstoelen aan de hand van kleurenfoto's en beschrijvingen, met aandacht voor oneetbare of giftige dubbelgangers.

Aanwezigheid

Recensie

De interesse voor het zogenaamde 'wildplukken' is groeiende. Het plukken van paddenstoelen vereist een degelijke kennis van eetbare, oneetbare en giftige soorten. Terwijl de meeste boeken over paddenstoelen álle soorten paddenstoelen in een bepaald gebied trachten te beschrijven, gaat dit boek uit van alleen eetbare soorten, waarbij natuurlijk ook oneetbare of giftige dubbelgangers aan bod komen. Na een inleiding over o.a. wat paddenstoelen nu eigenlijk zijn, waar en wanneer ze groeien, giftigheid en hun culinaire en andere toepassingen, volgt een overzichtelijke determinatietabel, waarbij de plaatjeszwammen naar kleur van de sporen zijn gerangschikt. De paddenstoelen worden op een prettig leesbare manier en in niet-wetenschappelijke taal beschreven, waarbij een kleurensysteem met stippen de consumptiegeschiktheid aangeeft. De vele duidelijke kleurenfoto's laten niet alleen de beschreven paddenstoel zien, maar ook de aandachtspunten bij determinatie. Zeker bij enige aanwezige basiskennis kan dit boek een hulpmiddel zijn om eetbare en oneetbare paddenstoelen te leren onderscheiden. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789050115216 | 153 pagina's

Titel Eetbare paddenstoelen
Auteur Jens H. Petersen
Secundaire auteur Ger Meesters ; Jeannette van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV, 2014
Overige gegevens 153 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Svampe, du kan spise. - Gyldendal A/S, 2014
ISBN 9789050115216
PPN 380694662
Rubriekscode 587.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paddenstoelen; Europa; Determineren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Paddenstoelen