Het kleine draakje Kokosnoot en de schat in de jungle
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot en de schat in de jungle (2015)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; NL bewerking: Tini Arkema ; algemene redactie: Catalina Steenkoop

Draakje Kokosnoot en zijn vriendjes vinden een deel van een schatkaart. Dat is het begin van een spannend avontuur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Per toeval ontdekken Draakje Kokosnoot en zijn vriendjes, Matilda het stekelvarkentje en Oskar het vreetvarkentje, in de jungle een deel van een schatkaart. Al speurend in de jungle, bedreigingen van grote wilde dieren trotserend, vinden ze de andere delen van de kaart. De complete kaart leidt hen naar de schat op een eilandje, maar deze wordt bewaakt door een eenzame reuzegorilla. De schat laten ze achter om de gorilla op hun vlot terug naar zijn familie in de jungle te brengen. Avontuurlijke vertelling met de nodige spanning en subtiele humor in overwegend korte zinnen afgewisseld met dialogen. Met een enkel moeilijk woord of begrip dat onder aan de pagina wordt uitgelegd. De verhaaldragende, gepersonifieerde dieren worden goed getypeerd en hun onderlinge vriendschap en mededogen met andere dieren is invoelbaar. Grote en kleine, scherpe, fleurige waterverf met zwarte inkt illustraties in wisselend perspectief bieden goede ondersteuning. Uitnodigend omslag. Zelfstandig te lezen deeltje in de reeks 'Het kleine draakje Kokosnoot'*. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244078 | 67 pagina's

Titel Het kleine draakje Kokosnoot en de schat in de jungle
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Tini Arkema
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2015
Overige gegevens 67 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss und der Schatz im Dschungel - München : cbj, (c)2004. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059244078
PPN 390798592
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner