De survivalKID pesten
Boek

De survivalKID pesten (oktober 2014)/ Luc Descamps & Gie Deboutte i.s.m. Leefsleutels, met illustraties van Stieven Van der Poorten ; redactie: Jan Vangansbeke

Word je zelf gepest of vind je het leuk om iemand te pesten? Wat kun je doen in zo'n situatie? Adviezen (ook voor opvoeders), praktische survivaltips en stripachtige tekeningen in zwart-wit en groen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

In deze SurvivalKIDs-serie worden actuele thema's als echtscheiding* rechtstreeks besproken met de doelgroep. In dit deel staat pesten centraal in vier blokken. Nadat het verschil tussen pesten, ruzie maken en bv. plagen is uitgelegd worden de rollen van de betrokkenen besproken (slachtoffer, pester, omstanders en de groep). In het derde blok worden acties besproken om pesten te laten stoppen en in het laatste blok komt cyberpesten aan de orde. Het boek eindigt met informatie voor ouders en leerkrachten. Want hoewel de kinderen worden aangesproken, biedt dit boek ook een prachtige handreiking voor leerkrachten en ouders om pesten bespreekbaar te maken. De informatie is actueel, eerlijk en bespreekt het onderwerp van alle kanten. Het taalgebruik is niet moeilijk, de teksten staan in verschillende lettertypes. Tussendoor zijn cartoonachtige zwart-witillustraties met een groene steunkleur opgenomen. Interessante uitgave voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462342668 | 149 pagina's

Titel De survivalKID pesten
Uniforme titel Pesten
Auteur Luc Descamps
Secundaire auteur Gie Deboutte ; Stieven Van der Poorten ; Jan Vangansbeke
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, oktober 2014
Overige gegevens 149 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9789462342668
PPN 387580395
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pesten
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pesten

Relaties/Serie

SurvivalKIDs
Boek

SurvivalKIDs (2014-...)

vol.
Uitgeleend