Aan de andere kant van de bergen
Boek

Aan de andere kant van de bergen roman (2015)/ Elizabeth Musser, vertaald [uit het Engels] door Marian Muusse-de Pater

Wanneer een vrouw te horen krijgt dat ze kanker heeft, besluit ze terug te keren naar het vluchtelingencentrum waar ze jaren geleden heeft gewerkt; hier wordt ze geconfronteerd met herinneringen, oude liefdes en actuele problemen.

Aanwezigheid

Recensie

Als Bobbie Blake te horen krijgt dat ze kanker heeft, besluit ze met haar nichtje Tracie naar Europa te gaan, naar De Oase, het vluchtelingencentrum waar ze jaren geleden gewerkt heeft. Tegelijkertijd is de Iraanse Hamid op de vlucht omdat zijn dochtertje is gezien met een Bijbel en zijn plan is in Oostenrijk asiel aan te vragen - voor zichzelf en zijn gezin dat zal volgen. Bij De Oase komt hij in aanraking met Bobbie en Tracie. Hij vertelt hun zijn verhaal en als blijkt dat de situatie rondom zijn gezin nijpend wordt, besluiten ze hem te helpen - zelfs met gevaar voor eigen leven. Met deze roman zet de auteur het onderwerp 'vluchtelingen' op de kaart. Als zendingswerker komt zij veel in aanraking met vluchtelingen en kent ze die wereld als geen ander; deze roman baseerde ze dan ook op waargebeurde verhalen. Het knappe zit hem erin dat ze ondanks alle personages, verwikkelingen en schrijnende situaties een onvergetelijk - en bovenal hoopvol - verhaal neerzet dat zich in je hart nestelt. Een verhaal over de kracht van liefde en geloof in de donkerste momenten van het leven.

Specificaties

Nederlands | 9789029723473 | 415 pagina's

Titel Aan de andere kant van de bergen : roman
Auteur Elizabeth Musser
Secundaire auteur Marian Muusse-de Pater
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Voorhoeve, 2015
Overige gegevens 415 pagina's - 22 cm
Annotatie Speciaal voor Uitgeverij Kok geschreven ter gelegenheid van het bezoek van Elizabeth Musser aan Nederland van 18 t/m 24 april 2015
ISBN 9789029723473
PPN 383893348
Genre sociale roman - protestants milieu
Thematrefwoord Vluchtelingen
Taal Nederlands