De vreselijke twee
Boek

De vreselijke twee ([2015])/ Mac Barnett, Jory John, geïllustreerd door Kevin Cornell ; vertaling [uit het Engels]: Merel Leene

Mick verhuist naar Dutjebroek. Daar valt alleen iets te beleven als je van koeien houdt. Maar Mick heeft een groot talent: hij is meestergrappenmaker. Alleen jammer dat die rol op zijn nieuwe school al bezet is. Met veel zwart-wittekeningen. Makkelijk lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mick verhuist naar Dutjebroek, waar alleen iets te beleven valt als je van koeien houdt. Maar Mick heeft een groot talent: hij is meestergrappenmaker. Alleen jammer dat die vacature op zijn nieuwe school al bezet is. Op het eerste gezicht lijkt dit boek een zoveelste kloon van 'Het leven van een loser', maar schijn bedriegt. De vele illustraties in het begin, maken al gauw plaats voor flinke lappen tekst met op bijna elke pagina houtskooltekeningen. Die zien er heel goed uit en verhogen duidelijk de pret. Het verhaal is gelukkig ook nog eens zo goed geschreven dat een grote hoeveelheid tekeningen helemaal niet nodig is. Tempo, humor en een sterke verhaallijn met leuke vondsten staan garant voor veel leesplezier. Zelfs de pagina's tussendoor met grappige weetjes over koeien, blijken wel degelijk een functie te hebben. Zo creëerden de schrijvers een heerlijk boek dat als een gevorderde broer van Jeff Kinney's boeken beschouwd kan worden. De volgende stap in een proces waarbij minder geïnteresseerde lezertjes wordt getoond dat boeken toch wel heel erg leuk kunnen zijn als je er de moeite voor neemt. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000343874 | 223 pagina's

Titel De vreselijke twee
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Jory John ; Kevin Cornell ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2015]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The terrible two. - New York : Amulet Books, 2015
ISBN 9789000343874
PPN 383659612
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Moppen ; Dorpsleven ; Verhuizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vreselijke twee
Boek

De vreselijke twee (2015-...)

vol. 1
Uitgeleend
Mac Barnett