Volg die auto
Boek

Volg die auto (2015)/ Lucy Feather, Stephan Lomp, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Muis moet op zijn motor Gorilla zien te stoppen, die er in zijn autootje vandoor gaat. Help je Muis de snelste route te vinden door het drukke verkeer? Groot vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde, drukke kleurenillustratie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Direct aan het begin van dit boek wordt de jonge lezer aangesproken ('Hé, jij daar... Ja, jij!') en aangespoord om Muis te helpen Gorilla te pakken te krijgen, die er net vandoor gaat in zijn gele autootje. Na dit aansprekende startschot volgt een wilde en avontuurlijke achtervolging door allerlei landschappen, die telkens op dubbele pagina's zijn geplaatst. Daarbij is Muis (op zijn motor) altijd links en Gorilla rechts weergegeven en tussen hen in een wirwar van kronkelwegen, wegopstoppingen en andere hindernissen die Muis zal moeten zien te overbruggen om Gorilla in te halen. De korte teksten, waarin de lezer steeds weer opnieuw wordt gestimuleerd om de juiste route te vinden, zijn prikkelend en uitnodigend genoeg om te blijven activeren. De computergemaakte illustraties zijn vrolijk en kleurrijk, maar missen wel enige bezieling. Desondanks zal dit grote, vierkante prentenboek zeker zijn weg kunnen vinden, omdat het de lezer uitnodigt om letterlijk richtinggevend/-zoekend bezig te zijn, maar ook omdat de grappige clou aan het eind de opgebouwde spanning op een ontspannen wijze ontlaadt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025759902

Titel Volg die auto
Auteur Lucy Feather
Secundaire auteur Stephan Lomp ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2015
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Lucy Feather en illustraties Stephan Lomp - Vertaling van: Follow that car. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2015
ISBN 9789025759902
PPN 383465109
Thematrefwoord Verkeer
Taal Nederlands