Homeland. Seizoen 4
DVD

Homeland. Seizoen 4 ([2015])

Carrie Mathison probeert als hoofd van een CIA-afdeling in Kabul een zeer gevaarlijke terrorist op te sporen. Als ze een jonge Pakistaan rekruteert begint de operatie uit de hand te lopen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse psychologische thrillerserie gestart in 2011, bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa, geregisseerd door o.a. Michael Cuesta, met Claire Danes en Damian Lewis. CIA-agente Carrie Mathison weet haar superieuren te bespelen, neemt een loopje met de regels om de informatie die ze nodig heeft te bemachtigen want ze heeft oog voor strategie en voelt goed aan wat de gezochte misdadigers van plan zijn. In de voorgaande seizoenen maakte Carrie jacht op sergeant Nicholas Brody die terugkeerde uit Irak na acht jaar krijgsgevangenschap. In seizoen vier is Carrie hoofd van een CIA-afdeling en gestationeerd in Pakistan. Ze is op zoek naar één van de gevaarlijkste terroristen ter wereld. Wanneer ze een jonge Pakistaan rekruteert, lijkt de zorgvuldig opgebouwde operatie uit de hand te lopen. Julien Althuisius (Volkskrant 2-1-'15) noemt het vierde seizoen 'weer ouderwets briljant'. Sam Wollaston (Guardian 13-10-'14) zegt het volgende over seizoen vier: 'If in seasons two and three Homeland occasionally lost direction and momentum, it's back with renewed purpose. And a bang.' Winnaar Beste dramaserie, Beste acteur en Beste actrice Golden Globe Awards 2013. Het vierde seizoen bevat 12 afleveringen.

Specificaties

Engels | 8712626068136

Titel Homeland. Seizoen 4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Claire Danes ; Damian Lewis ; Mandy Patinkin
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC, [2015]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 10 uur, 55 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Claire Danes, Damian Lewis, Mandy Patinkin. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Engels, Frans of Nederlands - Gebaseerd op de oorspronkelijke Israëlische serie 'Prisoners of war' - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Teakwood Lane Productions, 2014
ISBN 8712626068136
PPN 390814091
Genre thriller
Taal Engels

Relaties/Serie

Homeland
DVD

Homeland (2012-...)

vol. Seizoen 4
Uitgeleend