The bootlegger
Boek

The bootlegger (2015)/ Clive Cussler and Justin Scott

Tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren twintig van de 20e eeuw strijden vele gangsterbendes om de macht. Detectivebureau Van Dorn raakt bij deze strijd betrokken wanneer een van hun medewerkers gewond raakt bij een schietpartij.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal speelt zich af in de VS tijdens de drooglegging in de jaren twintig van de 20e eeuw. Dranksmokkelaars zijn overal actief en bendes strijden om de macht. Een Russische geheim agent die er op uit is om de VS te vernietigen, mengt zich in de strijd. Per ongeluk raakt een topman van het detectiveagentschap Van Dorn gewond. Alle detectives worden ingezet om de dranksmokkel te bestrijden en om de daders te vinden en onschadelijk te maken. In een spectaculaire strijd lukt ze dat uiteindelijk. De schrijver is er weer in geslaagd om een prettig leesbare spannende thriller te schrijven. Vanaf het begin wordt de spanning opgevoerd. Ook al is direct duidelijk wat de uitkomst zal zijn, de manier waarop is verrassend en spectaculair. De personen in het boek zijn niet meer dan stereotypen, maar dit doet geen afbreuk aan het geheel. Veel liefhebbers van Cusslers boeken zullen ook dit boek met heel veel plezier lezen: het is moeilijk weg te leggen. Normale druk; krappe marge.

Specificaties

Engels | 9781405914352 | 438 pagina's

Titel The bootlegger
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Justin Scott
Type materiaal Boek
Uitgave London : Penguin Books, 2015
Overige gegevens 438 pagina's - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: An Isaac Bell adventure - Oorspronkelijke uitgave: London : Michael Joseph ; New York : G.P. Putnam's Sons, 2014
ISBN 9781405914352
PPN 391775375
Genre thriller - historische roman
Thematrefwoord Verenigde Staten; 1921-1930
Taal Engels