Kinderboerderij
Boek

Kinderboerderij ([2015])/ Betty Sluyzer en Esther van Gijn

Basje en Marij, twee peuters, zien op de kinderboerderij allerlei dieren. Prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Dit boek over Bas en Marij die zich vermaken op de kinderboerderij verscheen voor het eerst in 1994 met illustraties van Mies van Hout. Nu kennen we haar van onder meer het prachtige 'Vrolijk' en de door haar geïllustreerde liedjesprentenboeken die verschenen bij Lemniscaat. Haar illustraties voor 'Kinderboerderij' waren nog lang niet zo ontwikkeld, maar altijd stukken beter dan de vlakke, clichématige, egaal gekleurde tekeningen in animatiestijl die nu het verhaal begeleiden. In de tekst zijn enkele aanpassingen gedaan, die verder geen meerwaarde opleveren. De tekst op rijm stelt telkens de vraag welk dier er achter een bepaald obstakel verstopt zit en op de volgende pagina is het antwoord (dat door kleintjes ook al te raden is door kleine zichtbare stukjes) te zien. Het boekje is nu in een wat groter formaat uitgegeven en wordt als nieuwe uitgave gebracht zoals in het colofon valt te lezen: 'idee en tekst 2015'. Ondanks de kwalitatief mindere illustraties blijft het inhoudelijk een fijn boekje voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492126016

Titel Kinderboerderij
Auteur Betty Sluyzer
Secundaire auteur Esther van Gijn
Type materiaal Boek
Uitgave [Amersfoort] : Betty Sluyzer Producties, [2015]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: idee en tekst: Betty Sluyzer en illustraties: Esther van Gijn - Oorspronkelijke uitgave met illustraties van Mies van Hout: Naarden : Kimio, 1994. - (Een Kimio peuterboekje)
ISBN 9789492126016
PPN 391163507
Genre dierenleven
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Rijmvertellingen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands