Hoeveel is 43 triljoen?
Boek

Hoeveel is 43 triljoen? ([2015])/ Lynn Huggins-Cooper, vertaling [uit het Engels]: Dorette Zwaans ; eindredactie: Gerard van de Garde

Hoeveel vierkante kilometer van het aardoppervlak is land? Hoe lang doet zonlicht erover om bij de aarde te komen? Verwonder je over grote getallen die gebruikt worden voor o.a. computers, ruimte en kalenders. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoeveel vierkante kilometer van het aardoppervlak is land? Wat is pi? Hoe lang doet zonlicht erover om bij de aarde te komen? Kleurrijke, aantrekkelijk vormgegeven uitgave om je te verwonderen over grote getallen. Wanneer je als nieuwsgierige reken- dan wel getallenfreak het woord Quintiljard ziet staan, een getal met drieëndertig nullen (!) dan kun je jezelf niet meer bedwingen. Dan wil je alles weten over verbazende getalstructuren, hun samenstelling en opbouw, hun functie in de wereld van wis- en natuurkunde, statistiek, ruimtevaart en sterrenstelsels, en hun magische uitstraling. De informatie van deze fascinerende uitgave wordt aangereikt in korte hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's. De vormgeving varieert van foto's tot tijdlijnen, grafieken en beelden uit de wereld van geld en computers. Ze illustreren de tekst en doen je genieten van de bijna oneindigheid van rekenkundige getalmogelijkheden. Uitgave met woordenlijst en register, oorspronkelijk Engelstalig (2014), die binnenkort 987.654,32 kinderen in heel Europa met lichtsnelheid de (school)bibliotheken doet bestormen - toch? Aanrader voor kinderen die gefascineerd zijn door getallen en weetjes. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752826 | 80 pagina's

Titel Hoeveel is 43 triljoen?
Uniforme titel Hoeveel is drieenveertig triljoen?
Auteur Lynn Huggins-Cooper
Secundaire auteur Dorette Zwaans ; Gerard van de Garde
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: How big is 43 quintillion? - London : QED Publishing, 2014. - (Beyond the Rubik's cube)
ISBN 9789461752826
PPN 384006078
Rubriekscode 510.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Getallen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Getallen

Relaties/Serie

Rubiks kubus etcetera
Boek

Rubiks kubus etcetera (2015-...)

vol.
Uitgeleend