BoekStart maakt baby's slimmer
Boek

BoekStart maakt baby's slimmer (2015)/ Heleen van den Berg, Adriana G. Bus

Verslag van een onderzoek naar de werking van het programma BoekStart, dat ouders wil stimuleren om hun baby's en peuters (meer) voor te lezen, om zo hun taalontwikkeling te verbeteren. Voor opvoeders van kinderen van ca. 0 t/m 2 jaar.Verslag van een onderzoek naar de werking van het programma BoekStart, dat ouders wil stimuleren om hun baby's en peuters (meer) voor te lezen, om zo hun taalontwikkeling te verbeteren. Voor opvoeders van kinderen van ca. 0 t/m 2 jaar.

Recensie

In deel 24 van de Stichting Lezen Reeks beschrijven Heleen van den Berg en Adriana Bus hun onderzoek naar de werking van BoekStart. Dit programma wil een vroege start met voorlezen stimuleren en zo de taalontwikkeling van kinderen verbeteren. Na een introductie over hoe zij te werk zijn gegaan, zetten de auteurs in drie hoofdstukken inzichtelijk uiteen wat zij getoetst hebben. Of BoekStart ouders prikkelt om hun baby's al voor te lezen en of dat een positief effect heeft op de taalontwikkeling? Of ouders van kinderen met moeilijk gedrag baat hebben bij het programma? Of ouders de tips en suggesties van BoekStart gebruiken als ondersteuning voor de interactie met hun kind? Het laatste hoofdstuk bevat discussiemateriaal en aanbevelingen. De conclusies zijn helder: 'BoekStart maakt baby's slimmer'. De tekst is toegankelijk en goed te behappen, al duiken onderzoekstermen zoals 'standaarddeviatie' en 'chi-kwadraat' heel af en toe op. De korte hoofdstukken en de paragrafen met duidelijke koppen helpen de lezer. Interessant voor ouders met jonge kinderen, medewerkers van consultatiebureaus en kinderdagverblijven en bibliothecarissen.

Specificaties

Nederlands | 9789059729605 | 43 pagina's

Titel BoekStart maakt baby's slimmer
Auteur Heleen van den Berg
Instelling /Stichting Lezen, Amsterdam
Secundaire auteur A.G. Bus
Type materiaal Boek
Uitgave Delft : Eburon, 2015
Overige gegevens 43 pagina's - illustraties, portretten - 23 cm
Annotatie Keerzijde titelpagina: (c)Stichting Lezen 2015 - Met literatuuropgave
ISBN 9789059729605
PPN 387811079
Rubriekscode 433.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voorlezen; Ouderparticipatie; Nederland; Onderzoek ; Leesbevordering; Baby's; Nederland; Onderzoek ; Taalverwerving; Baby's; Nederland; Onderzoek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Voorlezen

Relaties/Serie

Stichting Lezen reeks
Boek

Stichting Lezen reeks (2000-...)

vol. dl. 24
Uitgeleend