Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Pompeii
Boek

Pompeii (2015)/ Robert Harris, vertaald [uit het Engels] door Renée Vink

Een aquaduct-ingenieur, die kersvers uit Rome is overgekomen, beleeft de laatste vier dagen van Pompeii die eindigen met de vernietigende uitbarsting van de Vesuvius.

Recensie

Factionthriller van de bekende thrillerauteur (1957) waarin de laatste vier dagen (in het jaar 79) van de Romeinse badplaats Pompeii aan de Baai van Napels van uur tot uur worden beschreven. De jonge waterbouwkundige ingenieur Marcus Attilius Primus, nieuwe beheerder van het Aqua Augusta, het zestig kilometer lange aquaduct dat een kwart miljoen mensen aan de Baai van Napels van vers water voorziet, gaat met toestemming van vlootcommandant en schrijver/geleerde Plinius de Oude per boot naar Pompeii om de oorzaak van een storing in de watervoorziening op te sporen. Hij ontmoet er de aantrekkelijke dochter van een malafide vastgoedmakelaar, vindt de oorzaak van de waterblokkade, ontdekt dat de Vesuvius op uitbarsten staat, maar wordt tegengewerkt in zijn pogingen om de bewoners te waarschuwen. Goed gedocumenteerde, zeer spannende en kleurrijke historische thriller waarin werkelijkheid en fictie mooi met elkaar verweven zijn. De auteur leidt de lezer langzaam maar zeker toe naar de zeer spannend beschreven apocalyptische ondergang van de stad onder de gloeiende lava.

Specificaties

Nederlands | 9789023491743 | 350 pagina's

Titel Pompeii
Auteur Robert Harris
Secundaire auteur Renée Vink
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2015
Overige gegevens 350 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Boekerij, 2004 - Vertaling van: Pompeii. - London : Hutchinson, 2003
ISBN 9789023491743
PPN 383852218
Genre historische roman - thriller
Thematrefwoord Vulkaanuitbarstingen ; Pompeji; 1e eeuw
Taal Nederlands