Eigen rechter [Dyslexie editie]
Boek

Eigen rechter [Dyslexie editie] ([2015])/ Jan Terlouw

Justus krijgt te maken met zoveel onrecht dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen. Vanaf ca. 13 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Justus (16) heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en heeft het er moeilijk mee dat zijn vader wegens gebrek aan bewijs is vrijgesproken van oplichting. Hij wil daarom niet door zijn vader worden onderhouden en gaat voor zichzelf zorgen. Hij gaat werken voor een man die, naar later blijkt, de vader van zijn vriendin heeft opgelicht. Hij bedenkt samen met anderen een plan om te zorgen dat het gezin van zijn vriendin weer in hun oude huis kan wonen. Hiertoe moet hij zelf de wet overtreden. Thema van het boek is, hoe om te gaan met het verschil tussen maatschappelijke en persoonlijke normen en waarden en de handhaving daarvan in het kader van het collectieve en het individuele geweten. Het verhaal is geschreven in goed leesbaar Nederlands dat dicht bij de spreektaal blijft, zonder te populariseren. Er zijn geen illustraties, maar er is een mooi vormgegeven omslag met een foto van een viool met een grote vingerafdruk erop tegen een groene achtergrond. Het verhaal is met veel vaart en zeer meeslepend geschreven. Er is een chronologisch verhaalopbouw, met voelbare spanning die niet teniet wordt gedaan door de veel vragen oproepende thematiek. Vanaf ca. 13 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789491638626 | 236 pagina's

Titel Eigen rechter [Dyslexie editie]
Auteur Jan Terlouw
Type materiaal Boek
Uitgave [Deventer] : Uitgeverij Dyslexion, [2015]
Overige gegevens 236 pagina's - 24 cm
Annotatie Gebaseerd op de 3e druk, 2012. - Oorspronkelijke uitgave als reguliere druk: Rotterdam : Lemniscaat, 1998 - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
ISBN 9789491638626
PPN 391135953
Genre sociale roman
Thematrefwoord Criminaliteit ; Illegale buitenlanders ; Euthanasie ; Gewetensconflict
Taal Nederlands