Complot!
Boek

Complot! ([2014])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Geloof jij in complottheorieen? Zo beweren mensen dat de grote brand van Londen in 1666 aangestoken is en dat Jack the Ripper een Engelse prins was. Lees over twaalf complotten, met sfeervolle illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

In de serie 'Dat verzin je niet!'* staan verbazingwekkende verhalen uit de geschiedenis centraal. In dit deel gaat het over complotten. Heeft Shakespeare zijn toneelstukken echt zelf geschreven? Kwam de brand van Londen de katholieken niet heel goed van pas? Heeft de maanlanding wel echt plaatsgevonden of heeft Nasa een toneelstuk opgevoerd om meer geld voor hun ruimteprogramma te krijgen? Deze en andere complotten (twaalf in totaal en veelal geënt op de Verenigde Staten) worden opgevoerd, maar meer dan wat suggestieve teksten, aangevuld met wat foto's is er niet. Voor de inleidende teksten en de teksten in kaders is een letter gebruikt die op een dyslexieletter lijkt, en die enigszins mysterieus aandoet. Deze sfeer wordt versterkt door sommige illustraties en de aandacht trekkende titels op afgescheurde blaadjes, die met een paperclip vast lijken te zitten aan het dossier. Maar deze geslaagde opmaak verbloemt de geringe hoeveelheid informatie niet. De doelgroep zal daarna zelf aan de slag moeten om meer informatie te achterhalen. Maar ook dan is een link richting Wikipedia echt te weinig. Wel zal het thema kinderen, vooral jongens, intrigeren. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752260 | 32 pagina's

Titel Complot!
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Conspiracy. - New York : Crabtree Publishing Company, (c)2013. - (Mystery files)
ISBN 9789461752260
PPN 380494752
Rubriekscode 909
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mysteries
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mysteries