Restless
DVD

Restless ([2015])/ directed by Edward Hall

Ruth Gilmartin krijgt op een dag in 1976 van haar moeder te horen dat zij vroeger spion voor de Britse geheime dienst was en dat ze al dertig jaar op de vlucht is.

Aanwezigheid

Recensie

Tweedelig oorlogsdrama van de BBC uit 2012, gebaseerd op het gelijknamige boek van William Boyd.* Met onder meer Michelle Dockery (Lady Mary in Downton Abbey), Charlotte Rampling, Hayley Atwell, Michael Gambon en Thekla Reuten in een bijrol. Het verhaal speelt in 1976 als dochter Ruth (Dockery) het grote geheim van haar moeder (Rampling) ontdekt: zij was in de Tweede Wereldoorlog een Russische spionne voor de Britse geheime dienst. Een missie in de VS liep totaal uit de hand waardoor ze heeft moeten vluchten en nu, dertig jaar later, nog steeds over haar schouder moet kijken. Daar heeft ze geen energie meer voor en ze schrijft haar memoires. Middels lange flashbacks komen de verwikkelingen van toen over het voetlicht. Het scenario is van Willaim Boyd zelf. Adrian Michaels (Telegraph.co.uk, 28-12-'12) noemde het een 'terrific two-part adaptation' en gaf 5 sterren. John Cran (Theguardian.com, 27-12-'12), schreef dat Restless 'was everything Downton isn't: well-acted, well-written, well-paced and well-filmed. And no less enjoyable for it, unless you missed Downton's comedy value.' Het afkraken van Downton door deze criticus zal niet op veel instemming kunnen rekenen, de kwaliteit van Restless echter werd nog eens onderstreept met 2 Emmy-nominaties.

Specificaties

Engels | 8717344756464

Titel Restless
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Edward Hall ; Hayley Atwell ; Michelle Dockery ; Rufus Sewell ; William Boyd
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2015]
Overige gegevens 2 dvd-video's (180 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Hayley Atwell, Michelle Dockery, Rufus Sewell, Thekla Reuten. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van William Boyd - Videoversie van de miniserie: Groot-Brittannië, 2012
ISBN 8717344756464
PPN 39159737X
Genre spionageroman
Taal Engels