Het VlinderCircus
DVD

Het VlinderCircus ([2015])/ directed by Joshua Weigel, produced by Joshua Weigel, Rebekah Weigel, Angie Alvarez

In de Verenigde Staten van de jaren dertig reist Will, een man zonder armen en benen, mee met het circus van Mendez om zo te ontsnappen aan een leven als attractie.

Recensie

Een korte film van de Amerikaanse onafhankelijke filmmaker Joshua Weigel. In de jaren dertig trekt circusleider Mendez met zijn Vlindercircus door Californië om de mensen in deze harde tijden wat afleiding te bezorgen. Onderweg ontmoet hij Will, een man zonder armen en benen, die de hoofdattractie is in een zogenaamde 'freakshow'. Will weet zich te verstoppen in een van de auto's van Mendez om zo aan een leven als attractie te ontsnappen. Bij de groep van Mendez, allemaal bijzondere mensen die een tweede kans in het leven kregen, ontdekt hij waar zijn kracht ligt. Hij bedenkt een gewaarde act in het circus en groeit uit tot een inspiratiebron voor anderen. De rol van circusdirecteur Mendez wordt gespeeld door de Mexicaanse beroemdheid Eduardo Verástegui (Bella), de rol van Will door Nick Vujicic. Vujicic is een Australische evangelist en spreker, geboren zonder armen en benen. Hij schreef diverse boeken, o.a. 'Leven zonder beperkingen'. Er wordt gewerkt aan een lange versie van de film. De dvd wordt uitgebracht door 'Hart van Pasen', een grote landelijke campagne om de ware betekenis van het paasfeest bekend te maken.

Specificaties

Engels | 9789491001949

Titel Het VlinderCircus
Uniforme titel The Butterfly Circus Het Vlinder Circus
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joshua Weigel ; Eduardo Verástegui ; Nick Vujicic
Type materiaal DVD
Uitgave [Nederland] : Hart van Pasen, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 20 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm - 1 poster - Onbekend - Onbekend
Annotatie Acteurs onder meer: Eduardo Verástegui, Nick Vujicic, Doug Jones, Matt Allmen. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Achterkant van omslag vermeldt informatie over een project via www.hartvanpasen.nl waarin het Pasen centraal staat - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Peacetree Productions, 2009 - Oorspronkelijke titel: The Butterfly Circus
ISBN 9789491001949
PPN 391256327
Genre paasverhaal
Thematrefwoord Pasen ; Circussen ; Verenigde Staten; 1931-1940
Taal Engels