Schandaal in de familie Wapshot
Boek

Schandaal in de familie Wapshot ([2015])/ John Cheever

De belevenissen van twee Amerikaanse broers in de tweede helft van de twintigste eeuw, met hun problemen met hun ongelukkige echtgenotes, een excentrieke wetenschapper die een nucleaire oorlog ziet aankomen en een tante die voor de belastingdienst vlucht.

Aanwezigheid

Recensie

Dit goed los te lezen vervolg op 'Kroniek van de familie Wapshot*' draait om de belevenissen van de twee broers Moses en Coverly, die allebei en onafhankelijk van elkaar problemen krijgen in hun huwelijk wanneer hun echtgenotes zich niet gelukkig voelen in hun sociale omgeving. Naast de broers en hun vrouwen komt ook een aantal bijfiguren vrij uitgebreid aan bod, zoals de excentrieke wetenschapper Dr Cameron die zijn driften niet altijd onder controle heeft, tante Honora die voor de belastingdienst naar Europa vertrekt zonder dat ze daar iets te zoeken heeft (en die daarna in de alcohol vlucht) en de jonge Emile, de minnaar van Moses' vrouw Melissa. Zo schetst deze roman heel subtiel de veranderende omstandigheden in het Amerika van de jaren vijftig (inclusief de nieuwe dreiging van een nucleaire oorlog die Dr Cameron voelt aankomen) aan de hand van de schijnbaar gewone en dagelijkse bezigheden van een aantal scherp getekende personages in een dikwijls melancholisch boek dat soms aan het werk van John Updike doet denken. Uitstekend vertaald. De Amerikaanse auteur (1912-1982) ontving in 1979 de Pulitzer Prize. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789461643490 | 301 pagina's

Titel Schandaal in de familie Wapshot
Auteur John Cheever
Secundaire auteur Guido Golüke
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Gennep, [2015]
Overige gegevens 301 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels door Guido Golüke - Vertaling van: The Wapshot scandal. - (c)1959 - Vervolg op: Kroniek van de familie Wapshot
ISBN 9789461643490
PPN 385989792
Taal Nederlands