Samen spelen
Boek

Samen spelen (2015)/ Guusje Nederhorst, tekst en illustraties: Louise Geesink, Wil Raymakers, Dinand Woesthoff en Leon ter Molen

Zes verhaaltjes over Woezel en Pip die samen spelen. Ze doen tikkertje en verstoppertje, geven een circusvoorstelling met hun vriendjes en vieren de verjaardag van Buurpoes. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Prentenboek over de twee populaire hondenvriendjes Woezel en Pip met zes verhalen over samen spelen. Ze doen tikkertje en verstoppertje, geven een circusvoorstelling met hun vriendjes Buurpoes, Molletje en de zingende Tulpjes en vieren de verjaardag van Buurpoes. Het taalgebruik is eenvoudig, met veel dialogen. De teksten lezen gemakkelijk voor. Het kleurgebruik van de illustraties is zacht en zoet. De vele illustraties zijn groot van formaat en bevatten niet veel details. Ze ondersteunen het verhaal. Ieder verhaaltje start met een afbeelding van Woezel en Pip en hun vrienden, waar steeds meer vriendjes bij komen. Aan de binnenkant van het omslag zijn Woezel, Pip en Buurpoes in allerlei poses en kleuren te zien. Tien jaar geleden verscheen het eerste deel over Woezel en Pip, bedacht door Guusje Nederhorst. Ook dit deel is gebaseerd op haar ideeën. Kinderen kennen Woezel en Pip van veel andere boeken, televisie en merchandising. Een leuk boekje zonder grote verrassingen, maar herkenbaar voor jonge kinderen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025867515 | 60 pagina's

Titel Samen spelen
Auteur Louise Geesink
Secundaire auteur Wil Raymakers ; Dinand Woesthoff ; Leon ter Molen ; Guusje Nederhorst
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : [Dromenjager BV], 2015 - [Amsterdam] : Leopold
Overige gegevens 60 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst
ISBN 9789025867515
PPN 383764769
Thematrefwoord Spelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woezel en Pip
Boek

Woezel en Pip (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Guusje Nederhorst