Het allereerste paasei
Boek

Het allereerste paasei ([2015])/ een verhaal van Zemanel, met illustraties van Amélie Dufour ; vertaling [uit het Frans]: Siska Goeminne

Poelette is enorm trots op haar eerste ei. Misschien kiest de kippenkoningin het wel tot mooiste ei van het jaar! Onderweg laat Poelette haar ei steeds vallen, waardoor er van alles aan blijft kleven. Prentenboek in eivorm met fijne kleurpotloodtekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je je eerste ei hebt gelegd, ben je natuurlijk heel trots. Poelette ook en ze kan dan ook niet wachten om haar ei te laten zien op het feest van de kippenkoningin. Zal haar ei het mooiste ei zijn van de lente? Ze heeft zo'n haast dat ze onderweg haar ei steeds laat vallen. Alle vogels die ze tegen komt, raden haar af aan de wedstrijd mee te doen. Gelukkig luistert Poelette niet. Ze rent vliegensvlug door met haar ei, dat onderweg door al het vallen nog veel specialer is geworden: het is helemaal versierd met modder en bloemblaadjes. Wat zal de koningin zeggen? Maakt Poelette een kans? Een prentenboek uitgesneden in eivorm met verfijnde potloodtekeningen, waarvan de taferelen van de voortrennende Poelette in zwart-wit met een enkele steunkleur zijn uitgevoerd, en de overige prenten geheel in kleur. De vrolijke, enigszins tere illustraties tonen treffend de trots en het onverstoorbare enthousiasme van Poelette, die haar uiteindelijk zelfs tot winnaar maken. Een echt lenteverhaal, dat je op een grappige manier wil laten begrijpen waarom met Pasen de eieren versierd worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462910126

Titel Het allereerste paasei
Auteur Zemanel"
Secundaire auteur Amélie Dufour ; Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave [Wielsbeke] : De Eenhoorn, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Le premier oeuf de pâques. - Paris : Flammarion, (c)2010
ISBN 9789462910126
PPN 391738216
Genre paasverhaal
Thematrefwoord Pasen
Taal Nederlands