De Bijbel voor iedereen
Boek

De Bijbel voor iedereen ([2014])/ verhalen herverteld door Sally Tagholm, overige teksten door Andrea Mills ; illustraties door Julian De Narvaez ; vertaling [uit het Engels]: Margriet Visser-Slofstra (OT) en Susanne Castermans-Nelleke (NT) ; redactie: Madeleine Gimpel

Meer dan 130 Bijbelverhalen worden naverteld. Met informatie over Bijbelboeken enz. en veel foto's, landkaartjes en andere kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 10 jaar, zelf lezen vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Deze rijk geïllustreerde uitgave bevat meer dan 130 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament en veel extra's. Na de inhoudsopgave volgen een historiografisch overzicht van internationale Bijbeluitgaven en een overzichtelijke landkaart met historische plaatsaanduidingen. Daarna volgen heldere inleidingen op het Oude en het Nieuwe Testament. Achterin zijn een namenregister en een index opgenomen. Eigentijdse kleurenfoto's over dubbele pagina's vormen de verbinding met het heden. De opgenomen verhalen beslaan steeds een dubbele pagina, met verwijzing naar de vindplaats in de Bijbel. Ze zijn geïllustreerd met kleine en grote afbeeldingen van klassieke schilderijen en moderne prenten in een klassieke stijl. Plaatjes van historische objecten met toelichting verwijzen naar joodse rituelen en gebruiksvoorwerpen. Rode draad is de Bijbel als verbondsboek. Uit het woordgebruik en de uitleg bij elk verhaal blijkt een uitgesproken christelijke overtuiging. Dat doet afbreuk aan de neutrale pretentie om inzicht te geven in de invloed van de Bijbel op de westerse samenleving. 'Het boek Psalmen' geeft het meest neutrale beeld. Desondanks biedt deze Bijbel op formaat van een koffietafelboek méér dan een richtlijn van Gods woord. Voorlezen vanaf ca. 10 jaar, zelf lezen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026613920 | 320 pagina's

Titel De Bijbel voor iedereen
Auteur Sally Tagholm
Secundaire auteur Andrea Mills ; Julian De Narvaez ; Margriet Visser-Slofstra ; Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Kok, [2014]
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: The children's Bible. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2013
ISBN 9789026613920
PPN 373572107
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel