De Maya's, Inca's en Azteken
Boek

De Maya's, Inca's en Azteken (cop. 2005)/ Peter Ackroyd, [hoofdred. Andrew Macintyre ; eindred. Fran Jones ; red. Sheila Hanly ; vert. uit het Engels: Peter Diderich]

De geschiedenis van de oude indiaanse beschavingen in Midden- en Zuid-Amerika. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Resten van de grote indiaanse beschavingen zijn pas vrij laat ontdekt. Wat de wetenschap erover meent te weten en te begrijpen, wordt, rijk in kleur geïllustreerd, tamelijk uitgebreid besproken. De ruime hoeveelheid tekst, verdeeld over nogal lange hoofdstukken, is niet eenvoudig, maar het onderwerp is dat nu eenmaal ook niet. Doordat deze culturen veel trekken gemeen hebben, lijkt de tekst zich af en toe te herhalen. De schrijver bekent dat nog veel onbekend en onbegrepen blijft. Hij geeft blijk van ontzag voor de grote technische en artistieke prestaties van de besproken volken en van verbazing over hun veronderstelde wreedheid. Die tracht hij vanuit de context van hun religieuze overtuigingen te begrijpen. Een niet gemakkelijk, maar informatief boek waarvan men, ook door de degelijke uitvoering, duurzaam plezier kan hebben. Achterin bevindt zich een naslaggedeelte (register, tijdtabel, verklarende woordenlijst e.d.). Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9045901145

Titel De Maya's, Inca's en Azteken
Auteur Peter Ackroyd
Secundaire auteur Andrew Macintyre ; Peter Diderich
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2005 - Amsterdam : Memphis Belle
Overige gegevens 143 p - ill - 27 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Cities of blood. - London : Dorling Kindersley, 2004. - (Voyages through time)
ISBN 9045901145
PPN 290680212
Rubriekscode Amerika 944.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Azteken ; Inca's ; Maya's
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Inheemse volken

Relaties/Serie

Reizen door de tijd
Boek

Reizen door de tijd (2004-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend