Tiny
Boek

Tiny schattige creaties voor meisjes (cop. 2012)/ [de auteurs van deze activiteiten zijn: Gaëtane Lannoy ... et al., vert. uit het Frans, bew.: Attie Spitzers]

Maak samen met Tiny een kasteel voor poppen van karton of lollybloemen van zijdepapier. Met stapsgewijze uitleg van twaalf knutsels. Met zoetgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Een bijna vierkant boek met twaalf typische knutselcreaties voor meisjes. Geknutseld worden o.a. sieraden van papier, een poppenkasteel van karton en snoepjesbloemen van suikerbonen en cellofaan. De uitgave is gebaseerd op de 'Tiny'-prentenboeken van Gijs Haag en illustrator Marcel Marlier. De oorspronkelijke serie van Marlier en tekstschrijver Gilbert Delahaye is afkomstig uit België, waar het eerste deel in 1954 in het Frans verscheen. De gekleurde en gedetailleerde illustraties uit de Tiny-reeks, die ook in dit knutselboek gebruikt worden, zijn suikerzoet en doen ouderwets aan. Ze hebben hier een decoratieve functie en worden aangevuld met tekeningen in een andere, wat modernere, stijl. Dit maakt het geheel rommelig, maar speels en kleurrijk. De tekeningen ondersteunen de puntsgewijze instructie, die korte en niet altijd volledige richtlijnen bevatten, met soms wat verwarrend woordgebruik. Verder staat er een storende spelfout in een hoofdstuktitel. Dit maakt het niet altijd gemakkelijk om tot een goed eindresultaat te komen. Er is wel een inhoudsopgave, maar geen verklarende materialenlijst. Ondersteunende hulp van volwassenen is soms noodzakelijk. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030366508

Titel Tiny : schattige creaties voor meisjes
Uniforme titel Tiny schattige creaties voor meisjes Schattige creaties voor meisjes
Secundaire auteur Gaetane Lannoy ; Attie Spitzers ; Gijs Haag ; Marcel Marlier
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, cop. 2012
Overige gegevens 29 p - ill - 26×28 cm
Annotatie Gebaseerd op de boeken van Gijs Haag en Marcel Marlier
ISBN 9789030366508
PPN 342162950
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid