Rondje om de wereld
Boek

Rondje om de wereld ([2013])/ Margriet Breet, ill. Wilbert van der Steen ; [red.; Dominique Riaskoff ; foto's: Shutterstock]

Bart (ik-figuur) maakt met zijn ouders, zus en broertje een wereldreis in hun zeilboot de Aqua Bella. Onderweg doen ze veel bijzondere plekken aan en maken ze heel veel mee. Met veel kleurenillustraties en foto's. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Dit aantrekkelijk vormgegeven boek werd gemaakt in opdracht van het Dolfinarium te Harderwijk, naar de dolfijnenshow Aqua Bella. Het is een op zichzelf staand verhaal, gegoten in dagboekvorm, over de jonge Bart (ik-figuur) die met zijn ouders, zus en broertje een wereldreis gaat maken in hun zeilboot de Aqua Bella. Onderweg komen ze op prachtige plekken, ontmoeten ze bijzondere mensen en zien ze prachtige dieren. De avonturen worden af en toe onderbroken door een verhaal dat Bart schrijft over een Eskimojongen. Er zijn veel verschillende elementen om de aandacht bij het verhaal te houden. Zo lees je e-mails en WhatsApp-berichten en zijn er zowel getekende illustraties als fotomateriaal gebruikt. De tekeningen zijn kleurrijk en netjes, maar niet opzienbarend. Het fotomateriaal is mooi gekozen en van zeer goede kwaliteit. Gedurende het verhaal wordt de lezer aangemoedigd in het boek te schrijven en te tekenen, wat de betrokkenheid aanzienlijk verhoogt. Een leuke, leerzame en plezierig geschreven titel voor een brede groep kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053006115

Titel Rondje om de wereld
Auteur Margriet Breet
Secundaire auteur Wilbert van der Steen ; Dominique Riaskoff
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2013]
Overige gegevens 142 p - ill - 21 cm
Annotatie Uitg. in opdracht van Dolfinarium Harderwijk
ISBN 9789053006115
PPN 36308441X
Thematrefwoord Reizen ; Zeezeilen
Taal Nederlands