Look out for Wild Wesley!
Boek

Look out for Wild Wesley! (2014)/ Elle van Lieshout en Erik van Os, illustrations by Annika Øyrabø ; vertaling Engels [uit het Nederlands]: Kees Spiering

Muis Olivia en egel Bart lopen elke dag door het bos naar school. Wilde Wesley scheurt in steeds een ander voertuig naar zijn werk. Dat is toch niet veilig! Dat moet anders. Vierkant prentenboek met kleurrijke collages en Engelse tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Olivia en Bart (muis en egel) lopen dagelijks door het bos naar school. Als ze de gevaarlijke zandweg willen oversteken horen ze lawaai, de grond begint te grommen. Daar is Wilde Wesley, met zijn vrachtauto. Hij moet er door, want hij moet gaan werken. Maar hij biedt wel aan het morgen anders te doen... De volgende dagen rijdt Wesley met een auto door het bos, met een brommer, een hijskraanauto en nog meer voertuigen. Wel anders - maar niet minder gevaarlijk! Bart en Olivia bedenken met de andere bosdieren een plan. Hierop heeft Wilde Wesley maar één antwoord, wederom vol geluid en gewiebel: hij maakt de school aan de andere kant van de zandweg. Zo hoeven ze die gevaarlijke weg nooit meer over te steken. In dit vierkante prentenboek vol prachtige, kleurige collages zie je de dieren op weg door het bos, hoor je de geluiden en voel je de paniek. Het antwoord van Wesley is vrij onverwacht maar maakt de wereld van Bart en Olivia in ieder geval veiliger. Mooie, rijke uitgave om voor te lezen en om daarna het gesprek aan te gaan: hoe maken we de wereld waarin we Wilde Wesley's en anderen tegenkomen veilig voor onszelf en voor elkaar? Van dit deel uit een serie meertalige prentenboeken verschenen tegelijkertijd een Nederlandse en een Turkse editie*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Engels | 9789088301933

Titel Look out for Wild Wesley!
Auteur Elle van Lieshout
Secundaire auteur Erik van Os ; Annika Øyrabø ; Kees Spiering
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Utrecht : Nederlands Jeugdinstituut, 2014
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: Pas op voor wilde Wesley! - 2014
ISBN 9789088301933
PPN 375441395
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Verkeer
Taal Engels