Deugdenyoga voor kinderen
Boek

Deugdenyoga voor kinderen ([2014])/ Patty Jongemaets, research, redactie en correctie Bea Kalter ; foto's Annet Eveleens

Yogaoefeningen voor kinderen in de basisschoolleeftijd rond twaalf deugden, aangevuld met ondermeer meditaties en creatieve opdrachten.Yogaoefeningen rond twaalf deugden, waaronder zelfvertrouwen, concentratie, moed en respect. Met meditaties en creatieve opdrachten en kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar.

Recensie

De auteur (1958) was leerkracht op een Montessori basisschool en heeft nu een yogaschool in Amsterdam waar ze o.a. opleidingen voor Deugdenyogadocenten aanbiedt. Dit derde boek van de auteur over Deugdenyoga, een vorm van yoga die de auteur zelf ontwikkeld heeft, is gericht op het geven van Deugdenyoga aan kinderen/tieners. Niet alleen (yoga)docenten, maar ook bijvoorbeeld ouders kunnen er mee aan de slag. Er zijn vele kwaliteiten of deugden. In dit boek worden er twaalf behandeld, onder andere: respect, kracht, zelfvertrouwen en dankbaarheid. Elke deugd beslaat een hoofdstuk en is beschreven als les. Elke les begint met het uitdiepen van de deugd die dan centraal staat. Bevat een inhoudsopgave en index. Overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out, met veel mooie (ook paginagrote) kleurenfoto's en aanwijzingen voor verschillende toepassingen. Naast de bekende yogahoudingen worden er ook andere leuke werkvormen gebruikt zoals meditaties en teken- en schilderopdrachten. Een originele en waardevolle manier om kinderen bewuster te maken. Een prachtig boek, vol tips. Heel inspirerend voor o.a. yogadocenten, ouders en leerkrachten met kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492094001 | 328 pagina's

Titel Deugdenyoga voor kinderen
Auteur Patty Jongemaets
Secundaire auteur Annet Eveleens ; Bea Kalter
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : ACT on Virtues, [2014] - Amsterdam : Dolfijn Wellness
Overige gegevens 328 pagina's - foto's - 25 cm
ISBN 9789492094001
PPN 382024796
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen