Van Dale beeldwoordenboek Nederlands/Français
Boek

Van Dale beeldwoordenboek Nederlands/Français (2014)/ redactionele en vertaalbijdragen: María del Carmen Almendros de la Rosa, Francesco Cucinotta, Anette Dralle, Hans de Groot, Claudia Handwerker, Michèle Moncharmont, Georgina Moore, Gregor Vetter, Dr. Christiane Wirth

Leer Franse woorden via kleine afbeeldingen. Woordenboek met zo'n vijftienduizend woorden rond dertien thema's als eten en drinken, lichaam en gezondheid en in de stad. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Een beeldwoordenboek Nederlands-Frans in handzaam formaat. Het dikke boek is opgedeeld in dertien thematische hoofdstukken die bij elkaar meer dan vijftienduizend woorden en begrippen bevatten. De thema's zijn vooral gelieerd aan het dagelijks leven en de vakantie. Zo zijn er onder andere hoofdstukken over thuis, eten en drinken, opleiding en beroep, vrije tijd en noodsituaties. Elk thema is weer onderverdeeld in overzichtelijke subthema's. Kleine heldere, eigentijdse kleurenfoto's illustreren het Nederlandse woord en de Franse vertaling. Vrijwel elke dubbele bladzijde heeft een pastelkleurig kader onderaan de bladzijde waarin uitdrukkingen, korte zinnen of extra woorden worden aangeboden. Het aanbod is qua moeilijkheidsgraad heel gevarieerd. Hierdoor is het boekje voor zowel beginners als gevorderden aantrekkelijk. Voorin staat een uitgebreide inhoudsopgave. Daarna volgt een voorwoord waarin wordt uitgelegd hoe beelden helpen bij het onthouden van de woordenschat. Ook worden er tips gegeven over het gebruik van het boek. Achterin bevindt zich een dubbelregister. Het geheel ziet er verzorgd en overzichtelijk uit. Er verschenen ook beeldwoordenboeken over vier andere talen*. Leuk en leerzaam voor gebruik op school, in huis of op vakantie. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460771941 | 400 pagina's

Titel Van Dale beeldwoordenboek Nederlands/Français
Uniforme titel Van Dale beeldwoordenboek
Secundaire auteur M. Carmen Almendros de la Rosa
Type materiaal Boek
Editie 1e editie;
Uitgave [Utrecht] : Van Dale Uitgevers, 2014
Overige gegevens 400 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke Duitse uitgave: Stuttgart : PONS GmbH, (c)2014 - Met register
ISBN 9789460771941
PPN 377128775
Rubriekscode Frans 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Franse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Franse taal