Niet zonder elkaar
Boek

Niet zonder elkaar bloemen en insecten ([2015])/ Louis Schoonhoven, met medewerking van Koos Biesmeijer, Gerard Oostermeijer, Rolf Roos ; eindredactie Anneke Brouwer, Nico van der Wel ; beeldredactie Rolf Roos

Informatie over bloembestuiving door insecten, het wederzijds belang, concurrentiestrijd, soortendiversiteit, samenhang met de overige natuur en het gedrag der soorten.

Aanwezigheid

Recensie

Deze populair-wetenschappelijke uitgave handelt over de relatie tussen bloemen en insecten. Centraal hierbij staat de bestuiving. Dit is het transport van stuifmeel van de meeldraden naar de stamper. Dit gebeurt hoofdzakelijk door insecten en in mindere mate door zoogdieren, vogels of abiotische factoren. Deze coöperatieve vorm van samenwerking is in wederzijds belang voor de desbetreffende soorten. Deze ecologische economie geeft tevens inzichten in de concurrentiestrijd der soorten binnen de kaders van de processen van natuurlijke selectie. De auteurs van dit boek geven de lezer een duidelijk beeld van de soortendiversiteit, de ecologische aspecten van dit onderwerp, de samenhang met de omliggende levende natuur en het gedrag van de soorten. Uitermate boeiend zijn de hoofdstukken over bloembestuiving in de landbouw en de onderlinge afhankelijkheid der soorten. Het geheel is voorzien van fraaie kleurenfoto's en gedetailleerde pentekeningen van de bekende botanische tekenaar Hans de Vries. Een literatuuroverzicht, diverse gerelateerde bijlagen en tabellen completeren dit boek.

Specificaties

Nederlands | 9789082043648 | 188 pagina's

Titel Niet zonder elkaar : bloemen en insecten
Auteur Louis Schoonhoven
Secundaire auteur Koos Biesmeijer ; Gerard Oostermeijer ; Rolf Roos ; Anneke Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Natuurmedia, [2015]
Overige gegevens 188 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789082043648
PPN 38049423X
Rubriekscode 577.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Insecten; Bloemen ; Bestuiving
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Plantkunde