Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Bomen en struiken van hier
Boek

Bomen en struiken van hier we verrijken ons landschap ([2014])/ Henny Ketelaar, m.m.v. Lex Roeleveld en Louis Dolmans ; redactie: Louis Dolmans

Beschrijving in woord en beeld van 38 inheemse boom- en struiksoorten, hun kenmerkende landschapstype, gebruik, nut, beheer en onderhoud.

Aanwezigheid

Recensie

Het doel van dit boek is om de lezers op een veelzijdige, stimulerende en toegankelijke manier aan te zetten tot het verrijken van het landschap met - inheemse - bomen en struiken. De kern van dit boek is een beschrijving van 38 inheemse boom- en struiksoorten en een aanduiding van het kenmerkende landschapstype waarin ze thuis horen. Vooral het onderlinge verband tussen de (historie van de) landschapstypes, de diersoorten die zich in de bomen en struiken ophouden en de vegetatie zelf, maakt dit boek zo interessant. Al lezend en bladerend zie je de grote verschillen die er bestaan tussen de diverse landschappen in Nederland en via de beschrijving wordt ook duidelijk waaróm dat zo is. Ook wordt aandacht geschonken aan het beheer van deze bosschages en houtwallen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het landschap en voor wie zelf een bijdrage wil leveren aan beheer en onderhoud, is dit boek een mooi naslagwerk. Met kleurenfoto's, een index, verklarende woordenlijst en literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789082257502 | 288 pagina's

Titel Bomen en struiken van hier : we verrijken ons landschap
Auteur Henny Ketelaar
Instelling /Stichting Heg & Landschap ; /LandschapErfgoed Utrecht
Secundaire auteur Lex Roeleveld ; Louis Dolmans
Type materiaal Boek
Uitgave Randwijk : Stichting Heg & Landschap, [2014]
Overige gegevens 288 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht - Met index, literatuuropgave
ISBN 9789082257502
PPN 381983307
Rubriekscode 588.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen; Nederland ; Struiken; Nederland; Natuurbeheer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen