De koningin is verdwenen
Boek

De koningin is verdwenen ([2014])/ een verhaal van Anna Vercammen, met tekeningen van Sabien Clement ; en muziek van de Anale Fase

De koningin wordt steeds doorzichtiger en kleurlozer, totdat ze op een dag helemaal verdwenen is. De koning is ontroostbaar en ook de prinses heeft veel verdriet. Kunnen ze hun leven weer oppakken? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De koningin wordt steeds doorzichtiger en kleurlozer, totdat ze op een dag helemaal verdwenen is. De koning is ontroostbaar en ook de prinses heeft een groot verdriet. Ze mag niet huilen van de koning, dus haar hart spaart alle tranen op. Wanneer er een prins langskomt om de prinses het hof te maken, valt ze steeds van zijn paard door haar zware hart. Gelukkig komt er een prins zonder paard. Hij wil haar hart helpen ontdooien. Zou ze zo weer verder kunnen gaan met haar leven? Een bijzonder sprookjesachtig verhaal over het omgaan met verlies, verdriet en rouw. De schrijfster laat het aan de verbeelding van de lezer over, wat de reden geweest zou kunnen zijn dat de koningin opeens verdwenen is. De prachtige illustraties verfraaien het verhaal op een karakteristieke manier. De opmaak, vormgeving en tekst doen een beetje surrealistisch aan. Lezers blijven geboeid tot het eind, zowel door de tekst met een originele plot, als de afbeeldingen. Bij het boek zit een cd met daarop bijbehorende liedjes over het verhaal. Er is een gelijknamige theatervoorstelling. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460011009

Titel De koningin is verdwenen
Auteur Anna Vercammen
Secundaire auteur Sabien Clement
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Uitgeverij Vrijdag, [2014]
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - illustraties - 25 cm - cd
Annotatie Uitgave naar aanleiding van een gelijknamige theatervoorstelling van de Anale Fase in 2014
ISBN 9789460011009
PPN 391102028
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Rouwproces
Taal Nederlands