Birdman
DVD

Birdman ([2015])/ directed by Alejandro González Iñárritu

De acteur Riggan Thomson is wereldberoemd vanwege zijn filmrol als superheld. Om ook bij de culturele elite gewaardeerd te worden probeert hij uit alle macht door te breken als serieuze toneelacteur.

Aanwezigheid

Recensie

IJzersterke zwarte komedie uit 2014 van de Mexicaanse regisseur Alejandro Inarritu (Biutiful) met Michael Keaton (Batman), Emma Stone en Edward Norton. Michael Keaton speelt de uitgerangeerde Hollywoodacteur Riggan Thomson die nog steeds snakt naar erkenning en daarom nog één keer een comeback wil maken in de filmwereld. Vroeger was Riggan de superheld als Birdman, maar daarna is het snel bergafwaarts gegaan met zijn carrière. Door de regie en hoofdrol op zich te nemen van een theaterstuk, denkt Riggan weer de beroemde held te worden van weleer. Peter de Bruijn (NRC 21-1-'15) geeft 4 sterren: 'Michael Keaton is geweldig als de extravagante, geplaagde acteur die niet helemaal meer in staat is om waan en werkelijkheid uit elkaar te halen in Birdman'. Berend Jan Bockting (Volkskrant 21-1-'15) geeft zelfs 5 sterren en zegt: 'Ongekend, hoe met zoveel uitgekiende kunstgrepen precies die veelbesproken echtheid wordt opgeroepen. Birdman is een vorm van livefilm: een unieke showbizzsatire in de gedaante van een even speelse als superieur geregisseerde jamsessie.' Winnaar van veel filmprijzen, waaronder 4 Oscars en 2 Golden Globes (2015).

Specificaties

Engels | 8712626068174

Titel Birdman
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alejandro González Iñárritu ; Michael Keaton ; Emma Stone ; Edward Norton
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton, Amy Ryan - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014
ISBN 8712626068174
PPN 391785257
Genre humoristische roman
Taal Engels