Het verhaal van de leeuw
Boek

Het verhaal van de leeuw ([2014])/ geschreven door Su Box, geïllustreerd door Sarah Connor ; vertaald [uit het Engels] door Danielle Langerak

Daniel wordt in een kuil vol leeuwen gegooid. Zal hij het overleven? Hardkartonnen boekje waarin het Bijbelverhaal heel beknopt wordt verteld. Met voelelementen en illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Recensie

In dit kleine kartonnen prentenboekje wordt een zeer vereenvoudigde versie verteld van het verhaal van Daniël in de leeuwenkuil, waarvan het origineel is terug te vinden in de Bijbel (Daniël 6:1-28). De reden van Daniëls straf wordt in de zeer beknopte tekst bijvoorbeeld in het midden gelaten. In totaal zijn er vier illustraties over een dubbele bladzijde, met daaronder een tekst van een of twee zinnen. De focus ligt op de leeuwen, die wel grommen, maar niets doen. Daniël bidt in de kuil tot God en die beschermt hem. Van linksboven naar rechtsonder heeft het boekje een golvende rand, als van de rots waarin de kuil is uitgehouwen. In de illustraties is reliëf aangebracht. Mensen en dieren worden consequent en face afgebeeld. Alle figuren hebben dezelfde expressie. In dezelfde serie 'Bijbelse voelboekjes' verschenen tegelijk 'Het verhaal van een schaap' en 'Het verhaal van de ezel'*. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033832468

Titel Het verhaal van de leeuw
Auteur Sarah Connor
Secundaire auteur Daniëlle Langerak ; Su Box
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Ark Media, [2014]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - illustraties - 15 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Small World Creations, (c)2014
ISBN 9789033832468
PPN 388650133
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Daniel (bijbelse figuur)
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Daniël