Het verhaal van de ezel
Boek

Het verhaal van de ezel ([2014])/ geschreven door Su Box, geïllustreerd door Sarah Connor ; vertaald [uit het Engels] door Danielle Langerak

Jezus wil op de ezel naar Jeruzalem rijden. Zal de ezel dat goed vinden? Hardkartonnen boekje waarin het verhaal van Palmpasen heel beknopt wordt verteld. Met voelelementen en illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Recensie

Een zeer kort verhaaltje op acht dikke kartonnen bladzijden over Jezus die op een ezel naar Jeruzalem wil rijden. De ezel staat hierbij centraal. De eenvoudige en vrolijk gekleurde tekeningen beslaan twee bladzijden. Op elke bladzijde staan een of twee korte zinnen. Dit boekje met zijn gelamineerde pagina's en gegolfde rand is stevig uitgevoerd. Het bevat enig reliëf, zodat sommige onderdelen ook voelbaar zijn. De ezel heeft bijvoorbeeld vaak kleine 'deukjes' en de figuren zijn soms omlijnd met een voelbaar randje. Het reliëf lijkt willekeurig te zijn toegepast. Zo is Jezus soms voelbaar en soms niet. De simpele mensfiguren (waarvan vaak niet duidelijk is of het kinderen of volwassenen zijn) zien er vriendelijk uit, maar hebben overal dezelfde expressie. Waarschijnlijk is de opzet van dit prentenboek om peuters vertrouwd te maken met figuren en begrippen uit de Bijbel. De tekeningen laten zien dat het gaat om het verhaal over de intocht van Jezus in Jeruzalem. Dit wordt verder niet benoemd of uitgelegd. Eenvoudig boekje in de reeks 'Bijbelse voelboekjes'* over Palmpasen, dat kan worden gebruikt om dit verhaal uit de Bijbel te ondersteunen. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033892028

Titel Het verhaal van de ezel
Auteur Sarah Connor
Secundaire auteur Daniëlle Langerak ; Su Box
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Ark Media, [2014]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - illustraties - 15 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Small World Creations, (c)2014
ISBN 9789033892028
PPN 38864995X
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paasverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Paasverhalen