Michael Vey
Boek

Michael Vey de macht van de Elgen ([2015])/ Richard Paul Evans, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Astrid Staartjes

Michael (14, ik-figuur) heeft geheime elektrische krachten. Samen met zijn vrienden weet hij te ontsnappen aan Hatch en zijn Elgen. Dat voert hen naar het werkterrein van de Elgen diep verborgen in de jungle van Peru. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Michael Vey (ik-figuur) is een adolescent die over bijzondere elektrische gaven beschikt. In het eerste deel* van de tetralogie trachtte Michael zich te onttrekken aan de Elgen onder leiding van Hatch, een krankzinnige professor, die zich tot doel heeft gesteld de wereld zijn wil op te leggen met hulp van een groep jongeren, die beschikken over paranormale gaven. Om hem aan zich te binden, ontvoert de schurkachtige Hatch de moeder van Michael. In dit tweede deel is een deel van de groep op de vlucht voor Hatch en zijn trawanten. Uit een onbekende bron wordt hulp geboden. Dat voert hen naar het werkterrein van de Elgen diep verborgen in de jungle van Peru. Het boeiende gegeven heeft een aantal verhaallijnen met geslaagde cliffhangers. De constante spanning wordt voelbaar in de harde toon en geagiteerde dialogen. Er is relatief veel ruimte voor het uiten van geweld. Naar vorm en inhoud een zeer aantrekkelijke verhaal geplaatst in een futuristisch tijdperk. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020649222 | 407 pagina's

Titel Michael Vey : de macht van de Elgen
Uniforme titel De macht van de Elgen
Auteur Richard Paul Evans
Secundaire auteur Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V., [2015]
Overige gegevens 407 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Micheal Vey : rise of the Elgen. - New York : Simon Pulse/Mercury Ink, (c)2012
ISBN 9789020649222
PPN 391840711
Genre science-fiction
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen
Taal Nederlands