Tien jaar gevangen
Boek

Tien jaar gevangen de ontvoering van twee jonge vrouwen in Cleveland: een schokkend en waargebeurd verhaal ([2015])/ Amanda Berry en Gina DeJesus, geschreven in samenwerking met de journalisten Mary Jordan en Kevin Sullivan ; vertaling [uit het Engels]: Hanneke Bos en Marian van der Ster

Autobiografisch verhaal van twee van de drie vrouwen die jarenlang door hun ontvoerder werden vastgehouden en misbruikt.

Recensie

In 2013 was er in het Amerikaanse Cleveland groot nieuws: drie vrouwen die al ongeveer tien jaar vermist werden, waren ontsnapt aan Ariel Castro, de man die hen al die jaren in zijn huis gevangen had gehouden. Dit boek vertelt het verhaal van de verschrikkingen van twee van die drie, aangevuld met een verslag van de gebeurtenissen en de zoektocht van buiten. Jarenlang waren ze met kettingen vastgeketend, half uitgehongerd, werden ze dagelijks meerdere malen verkracht en constant bedreigd. Amanda Berry kreeg een dochtertje van haar belager. Het is een verbijsterend en schokkend verhaal, dat daarnaast blijft boeien door de wijze van vertellen: het perspectief wisselt voortdurend tussen dat van Amanda Berry (dagboekaantekeningen) en dat van Gina. De derde vrouw wil haar eigen verhaal vertellen. Hun ontvoerder komt naar voren als een narcistische, gewelddadige man, die al lang veroordeeld had moeten worden voor het grove geweld dat hij tegen zijn eigen vrouw gebruikte. Eenmaal veroordeeld pleegde hij zelfmoord. Het boek is voorzien van relevante foto's in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789024568567 | 368 pagina's

Titel Tien jaar gevangen : de ontvoering van twee jonge vrouwen in Cleveland: een schokkend en waargebeurd verhaal
Auteur Amanda Berry
Secundaire auteur Gina DeJesus ; Mary Jordan ; Hanneke Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2015]
Overige gegevens 368 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Hope : a memoir of survival in Cleveland. - New York : Viking, 2015
ISBN 9789024568567
PPN 391258141
Rubriekscode 396.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Ontvoeringen; Verenigde Staten; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ontvoeringen