Drakenverhalen voor beginnende lezers
Boek

Drakenverhalen voor beginnende lezers ([2014])/ Antonia Michaelis, tekeningen van Bettina Gotzen-Beek ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Vier verhalen over draken. Finn wil graag een draak hebben. Daarom probeert hij een ei uit te broeden. En Lisa wordt een dappere drakenruiter. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Finn wil zo graag een draak hebben, dat hij een ei onder zijn hoofdkussen legt. Lisa is heel verlegen, maar durft wel weg te vliegen op een draak. 'Dappere Joris' zorgt ervoor dat hun draak van een juf aardig wordt en Igor de kleine draak wil de wereld redden. Deel uit de reeks 'Leesfeest'* met vier verhalen voor jonge lezers waarin draken een hoofdrol spelen. Helaas worden er voor de doelgroep wat veel moeilijke, vooral lange, woorden gebruikt (bv. drakenruiter, ouderavond en boekenwinkel). De verhaaltjes zijn aardig, maar niet erg origineel of fantasierijk. De vier illustraties per bladzijde maken de tekst overzichtelijk, wat prettig is voor kinderen die niet zo vlot kunnen lezen. De met aquarel ingekleurde tekeningen zijn heel aardig en passen goed bij de tekst. Elk verhaal eindigt met twee vragen zodat gecontroleerd kan worden of de lezer het verhaal heeft begrepen. Verzorgde uitgave, duidelijk lettertype. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044741018 | 39 pagina's

Titel Drakenverhalen voor beginnende lezers
Auteur Antonia Michaelis
Secundaire auteur Bettina Gotzen-Beek ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2014]
Overige gegevens 39 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Drachengeschichten. - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2009. - (Lesetiger)
ISBN 9789044741018
PPN 39124891X
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord draken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leesfeest!
Boek

Leesfeest! (2012-...)

vol.
Uitgeleend