Superschapen en wilde konijnen
Boek

Superschapen en wilde konijnen ([2015])/ Alice Pantermüller, Daniela Kohl, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

De populaire meiden uit de klas van Lotte richten een club op: de Superschatjes. Alleen Lotte en Chloe mogen niet meedoen. Ze besluiten een eigen club te beginnen. Dagboek van Lotte met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel* over Lotte Wirwar, waarin de lezer meeleest in haar geschreven en getekende dagboek. Haar dagboek gaat verder waar het eerste deel ophoudt en loopt van 19 t/m 26 september. Het is vermakelijk om te lezen hoe bij haar en haar vriendin Cloë altijd alles misgaat. Maar Lotte en Cloë zijn geen doetjes. Als antwoord op de club populaire meiden die zich 'Superschatjes' noemen, richten zij met buitenbeentje Pieter een eigen club op: 'De Wilde konijnen'. Voornaamste doelstelling is om de 'Superschatjes' - in hun woorden de 'Superschaapjes' - het leven zuur te maken. Hoewel ze soms rotstreken uithalen, roept hun underdogpositie sympathie op en is hun totale gebrek aan zelfkritiek hilarisch. Als Pieter niet meewerkt aan hun ondoordachte plannetjes is de conclusie bijvoorbeeld steevast dat hij 'nog veel moet leren'. Komisch kijk- en leesboek in de stijl van de serie 'Het leven van een loser' met tekst in handschriftachtige vormgeving, gebruik van emoticons en veel fantasievolle, stripachtige tekeningetjes. Een echt meidenboek, ook voor kinderen die niet graag lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044741285 | 158 pagina's

Titel Superschapen en wilde konijnen
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2015]
Overige gegevens 158 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt bij de gegevens van de oorspronkelijke uitgave: Author: Alice Pantermüller, With illustrations of Daniela Kohl - Vertaling van: Wie belämmert ist das denn? - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2012. - (Mein Lotta-Leben)
ISBN 9789044741285
PPN 391254081
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Dagboeken ; Clubs
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Boek

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller