Tekenschool!
Boek

Tekenschool! het grote tekenboek voor kinderen ([2015])/ tekst & illustraties: Studio Zeich Mal: Alexander von Knorre, Marie Geißler, Ina Hattenhauer, Stefanie Jeschke, Rose Linke, Nadja Rümelin, Franziska Walther, vertaling [uit het Duits]: Roald Van Elswijk

Leer hoe je stap voor stap realistische gezichten, cartoonfiguren en kleurrijke dieren tekent. Met informatie over kleuren, perpectieven en verhoudingen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Alles over kleur leren? Over de primaire, secundaire en tertiaire kleuren? Over teken- en schildermaterialen en -technieken? Portret- en striptekenen, contrasten, ruimtelijk inzicht, enzovoort? Dit boek voor kinderen (jong én oud!) geeft antwoord op al je vragen. Het biedt een schat aan informatie die op zeer speelse en aantrekkelijke wijze gebracht wordt. Teksten zijn erg informatief, grappig, beknopt en overzichtelijk en zijn direct naar de lezer toe geschreven. Ze worden ondersteund met veel gekleurde illustraties (wisselend van formaat) die op schetsmatige wijze zijn neergezet. Het boek zit boordevol tips en trucs, in de vorm van 'even lezen', 'goed onthouden', 'probeer het zelf', 'super-tip', enz. Het bevat een inhoudsopgave, een register en een uitgebreide bronvermelding. Met deze inspirerende uitgave (in plastic hoes) in de hand wil je het liefst direct aan de slag! Zeer bruikbaar voor thuis of op school - aantrekkelijk voor midden- en bovenbouw basisonderwijs. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002256783 | 134 pagina's

Titel Tekenschool! : het grote tekenboek voor kinderen
Secundaire auteur Alexander von Knorre ; Roald van Elswijk
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 134 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Zeich Mal! - Stuttgart : frechverlag GmbH, (c)2014
ISBN 9789002256783
PPN 391049909
Rubriekscode 741
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tekenen ; Stempels
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen