Twee broers
Boek

Twee broers roman (maart 2015)/ Jhumpa Lahiri, uit het Engels vertaald door Ko Kooman

Een Bengaalse familie blijft tot in de derde generatie lijden onder de gewelddadige dood van de revolutionair ingestelde jongste zoon.

Aanwezigheid

Recensie

Calcutta, 1971. Nadat zijn broer Udayan vanwege zijn rol bij een aanslag door een communistische cel is gedood door het leger, huwt de in Amerika wonende Subhash diens zwangere echtgenote, om deze Gauri zicht te bieden op een beter leven. Subhash is als een vader voor Gauri's onwetende dochter Bela, maar op zekere dag is Gauri vertrokken, alleen een afscheidsbrief achterlatend. Na een wat trage start ontwikkelt zich een prachtige en sfeervolle roman, waarin Lahiri toont hoe het deze drie personages in Amerika en de ouders van de broers in India vergaat. De schrijfster vertelt op kalme toon en laat ingrijpende gebeurtenissen meer zien via beeldende details dan dat ze deze met woorden beschrijft. Lahiri (1967), geboren in Engeland, op jonge leeftijd verhuisd naar de VS en sinds kort wonend in Italië, publiceerde onder meer de verhalenbundel 'Een tijdelijk ongemak' (bekroond met de Pulitzer Prize) en de verfilmde roman 'De naamgenoot'. In 'Twee broers' schrijft ze opnieuw met veel inlevingsvermogen en mededogen over Indiase migranten in de VS en de relatie tussen ouders en kinderen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029090551 | 429 pagina's

Titel Twee broers : roman
Auteur Jhumpa Lahiri
Secundaire auteur Ko Kooman
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Meulenhoff, maart 2015
Overige gegevens 429 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Met literatuuropgave - Vertaling van: The lowland. - London : Bloomsbury, 2013
ISBN 9789029090551
PPN 383741696
Genre sociale roman
Thematrefwoord Broers ; Indiase migranten ; Verenigde Staten
Taal Nederlands