Into the woods
DVD

Into the woods ([2015])/ directed by Rob Marshall

Een bakker en zijn vrouw kunnen geen kinderen krijgen omdat hun familie door de heks is vervloekt. In ruil voor het opheffen van de vloek moeten zij in het bos vier voorwerpen voor de heks halen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Disney-familiefilm van Rob Marshall (Chicago), gebaseerd op de Broadwaymusical die in 1986 in premiܷre ging. Het verhaal combineert verschillende sprookjes van onder meer de Gebroeders Grimm met een nieuwe verhaallijn over een bakker en zijn vrouw die geen kinderen kunnen krijgen omdat hun familie vervloekt is door de heks. In ruil voor het opheffen van de vloek moeten zij in het bos vier items halen voor de heks: een melkwitte koe, een bloedrode mantel, een gouden muiltje en haar zo blond als mais. De rollen worden gespeeld door bekende en minder bekende acteurs, onder meer Meryl Streep als de heks, Anna Kendrick als Assepoester, Lilla Crawford als Roodkapje en Johnny Depp als de wolf. De recensenten zijn kritisch positief. Kevin Toma (Volkskrant 29-1-'15) noemt de film 'een redelijk familievriendelijk Disney-spektakel' en eindigt: 'Het sprookjesbos als terrein van existentiܱle verwarring: het is een gegeven dat een levendigere film had verdiend dan dit wat taaie, te brave gebeuren.' Ab Zagt (AD 29-1-'15): 'Het probleem van Into the Woods is de toon. Soms mikt de film duidelijk op volwassenen, dan weer op kinderen. Soms is er licht, dan weer duisternis. Maar dankzij de aanwezigheid van Meryl Streep verdient de film toch een dikke voldoende.' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418456368

Titel Into the woods
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rob Marshall ; Anna Kendrick ; Meryl Streep ; Chris Pine
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Walt Disney Studios Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (124 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Anna Kendrick, Meryl Streep, Chris Pine, Emily Blunt. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014
ISBN 8717418456368
PPN 392506858
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels